Szakmai CIKKEK

08 ápr 2020
Lapszabászat PU élzárással

Vízálló bútor – van ilyen? Szükség van rá? – avagy minden, amit a PU élzárásról tudni érdemes.

Bútorainkat, még fogyasztói társadalmunkban is évtizedes használatra tervezzük! Sokat tehetünk mi megrendelők is annak érdekében, hogy valóban sok éven keresztül szolgálhassanak minket.

Növeld bútoraid élettartamát vízálló, páraálló és hőálló esztétikus PU élzárással!

Bútoraink jelentős része manapság már faforgács alapú laminált bútorlapból készül. Ez az alapanyag víz hatására megdagad. Laminált bútor esetén a bútorlap élei vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, amennyiben a bútorlap élzárása nem vízálló. Itt, az éleken, a legkisebb – tized-, századmilliméteres részen is képes a víz eljutni a forgácslaphoz, ami a lap dagadását és vagy az élanyag leválását okozhatja.

Tedd a bútorodat vízállóvá PU élzárással!

Létezik olyan megoldás, amivel a bútorlap éleit védheted a víztől és a párától! A megoldás neve: PU élzárás. A hagyományosan elterjedt, sok helyen elérhető EVA olvadékragasztóval felragasztott élzárással szemben a PU élzárás számos előnyös tulajdonsággal bír.
Első és legfontosabb, hogy páraálló és vízálló tulajdonsága révén megóvja a bútorodat a víz káros hatásától. Amennyiben PU élzárással zárták le a konyhai munkalapodat, nem kell aggódnod, ha felborult rajta egy pohár és végigfolyt rajta a víz. Többé nem kell a gyerekek nyomában járnod azért, hogy a fürdőszobában rajta felejtettek-e a bútoron egy nedves törölközőt és te is nyugodtan élvezheted egy kimerítő nap után egy hosszas fürdőzés kényeztető hatását, nem kell aggódnod azért, hogy a fürdőszobabútorodban kárt tesz a pára.

Vékonyfugás – optikai nullfugás élzárás

A PU ragasztóanyag másik nagy előnye az EVA élanyaggal szemben, hogy annyira vékony, hogy optikai nullfugásnak tekinthető. Az EVA ragasztó nem vízálló, az élanyag és a bútorlap között akár 1mm vastagságban látszódik. A PU élzárás ezzel szemben a felületfolytonosság benyomását kelti, szabadszemmel nem látható a fuga. Gyári mérések szerint 0,1mm vastagságú, ami a legtöbb bútorlapon gyakorlatilag nem látszódik.

A kényes hófehér bútorlapon is vízálló, hő- és páraálló és láthatatlan, nullfugás élzárás!
A megfelelő ragasztóanyag mellett fontos az egyéb modern segédanyagok használata, mint a formaleválasztóé és a tisztítóé. Ezek az anyagok biztosítják, hogy az élzárt alkatrész további tiszítást nem igényel.

Korszerű Biesse Akron 1400 élzárógépünkkel – mely vékonyfugás, vízálló PU ragasztóegységgel felszerelt – állunk rendelkezésedre! PU ragasztóanyaggal élzárt bútorlapod esztétikailag magas minőségű, páraálló, hőálló és vízálló. Kérd bútor-lapszabászatunk ajánlatát PU élzárással.

peti